2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Nálev na nakládání okurek

Název Množství a jednotka
ocet 1 deci
cukr 10 lžička
sůl 1 lžička
nové koření 2 kuličky
pepř 2 kuličky
Zobrazit všechny ingredience

nálev
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do tohoto nálevu jsem dělala i čalamádu, též květák a houby jsou v něm moc dobré.
Kdo je zvyklý, může mimo cibule a mrkve přidat další (papriku, česnek, feferonku, křen, hořčičné semínko) někdo kopr dává, někdo ne. Nutně tam být nemusí a je okurky chutnají výtečně.



Postup
Všechny ingredience včetně vody dáme do hrnce a deset minut důkladně povaříme. Ještě horkým zaléváme okurky ( po troškách, aby se sklenice stačily prohřát a nepraskly.
Tento nálev se výborně hodí těž k zavařování hub a jakékoli zeleniny.


 


RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA